مبلغ کارمزد خريد و فروش اوراق بهادار در بورس چقدر است؟
در حال حاضر دامنه نوسان روزانه قیمت سهام در هر روز نسبت به قیمت پایانی روز گذشته، میتواند از 5+ درصد تا 5- درصد، تغییر کند و حق تقدم سهام دو برابر این میزان امکان نوسان دارد. در فرابورس نیز دامنه نوسان سهام 5+ تا 5- درصد میباشد. در عرضه اولیه سهام و روز بازگشایی نماد معاملاتی مطابق شرایطی که در دستورالعمل معاملات ذکر شده است بدون محدودیت در نوسان معامله خواهد شد.
روش دریافت سود سهام چگونه است؟
روش دریافت سود سهام متفاوت است و معمولا به دو روش انجام میگیرد:
روش اول – واریز به حساب بانکی سهامدار
در اینصورت سهامدار باید مشخصات حساب بانکیاش را برای شرکت بفرستد. برخی شرکتها فقط به حساب بانکی خاصی پرداخت انجام میدهند که در این مواقع اگر سهامدار در آن بانک حساب نداشته باشد، میبایست یک حساب در آن بانک افتتاح کند و مشخصات آن را برای شرکت بفرستد.
روش دوم – مراجعه سهامدار به یک بانک خاص و ارائه کارت ملی و کپی آن + کدمعاملاتی
در این روش، شرکت موردنظر با یک بانک قرارداد میکند تا سود سهامدارانش توسط آن بانک پرداخت شود. برای دریافت سود سهام از طریق این روش کافیست با کارت ملی و کد معاملاتی خود به یکی از شعب بانک موردنظر (که توسط شرکت به سهامداران معرفی میشود) مراجعه نمایید.
کدمعاملاتی شما همان کدی است که پس از عضویت در یک کارگزار، به شما ارائه شده است و معمولا شامل 3 حرف اول نامخانوادگی به همراه چند عدد میشود.
قیمت سهم را کجا میتوان دید؟ آیا باید به تالارهای بورس مراجعه کنم؟
قیمت روزانه هر سهم رابا جزئیات و همچنین عرضه و تقاضاهای یک سهم را به صورت لحظه ای و با تغییرات لحظه ای میتوان از سایت سازمان بورس به آدرس زیر مشاهده کرد:
ساعت معاملات در بورس اوراق بهادار تهران چه ساعتی می باشد؟
ساعات معاملات بورس بین ۹ تا ۱۲.۳۰ صبح ، در روز های شنبه تا چهارشنبه به استثناء روزهای تعطیل است
چه مداركي براي افتتاح حساب معاملات برخط مورد نياز است؟ آیا باید تحصیلات خاصی داشته باشم؟
اصل شناسنامه و اصل كارت ملي براي افتتاح حساب ضروري هستند. حداقل مدرک تحصیلی قابل قبول جهت ارائه دسترسی به سامانه معاملات برخط دیپلم است.
تسویه معاملات چیست و چگونه انجام میشود؟
پس از انجام معاملات، تسویه معاملات بین فروشنده و خریدار توسط کارگزار فروشنده و کارگزار خریدار از طریق شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسویه وجوه انجام میشود. شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان امین نقش اتاق پایاپای را ایفا میکند. تسويه معاملات سه روز کاری بعد از انجام معامله (T+3) صورت ميگيرد.
با اینکه فیش واریزی خود را در سیستم ثبت نمودم و در حساب اینترنتی من سند واریزی ثبت شده و مانده حسابم افزوده شده است اما در حساب برخط همچنان مانده حسابم افزایش نیافته است. دلیل این مغایرت چیست؟
معاملات برخط مانده حسابهای کاربر در ابتدای وقت معاملات به روز میشود و پس از آن در طول ساعات معاملاتی این مانده حسابها با عملیات خرید و فروش تغییر میکنند. بنابراین چنانچه تمایل به استفاده از مبلغ واریزی در معاملات برخط را دارید یک روز قبل نسبت به واریز مبلغ و ثبت فیش واریزی اقدام نمایید. دلیل دیگر این امر وجود درخواستهای باز الکترونیک در سیستم میباشد.
هنگام ارسال سفارش فروش با پیغام "مانده سهم کافی نیست" مواجه میشوم در حالی که این تعداد سهام را دارا میباشم
سه احتمال وجود دارد:
1.تعداد سهام را صحیح وارد نمیکنید.
2.همان سهم طی سفارش مجزای دیگر (چه خودتان و به صورت برخط و یا کارگزار بر اساس سفارش حضوری و یا اینترنتی شما) وارد سامانه معاملات شده است.
3.کارگزار ناظر شما در این سهم کارگزار سرویسدهنده معاملات برخط نیست.
در صورت بروز مشکل در استفاده از نرمافزار چگونه مشکل را رفع نمایم؟
شما میتوانید با تماس با واحد پاسخگویی به مشتریان شرکت کارگزاری بورس بهگزین به شماره 42846 مشکل را با کارشناس بخش برخط کارگزاری بورس بهگزین در میان بگذارید.
در چه بازارهایی نمیتوان به صورت برخط معامله نمود؟
بر اساس ماده 10 “دستورالعمل اجرايي معاملات برخط اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ايران”، سازمان میتواند محدودیتهایی برای معاملات برخط قرار دهد. در این راستا امکان معامله در برخی از بازارها برای کاربران برخط ممنوع شده است. البته باید عنوان کرد که محدودیتهای کنونی برای مشتریان حقیقی بسیار ناچیز و در حد قابل قبولی میباشد. در ادامه کلیه امکانات و محدودیتهای معامله برخط ذکر گردیده است:
1.بازار سوم و چهارم فرابورس
2.همه انواع معاملات عمده و بلوک
3.سهام شرکتهای پذیرفته شده در بازار پایه فرابورس
محدودیتهای معاملات برخط چیست؟
بر اساس ماده 10 “دستورالعمل اجرايي معاملات برخط اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ايران”، سازمان میتواند محدودیتهایی بر معاملات برخط قرار دهد. در حال حاضر این محدودیتها طی بخشنامههایی به کارگزاران اعلام گردیده است که شامل موارد زیر است:
- محدودیت در نوع سفارشات:
سفارشات مجاز برای مشتریان بر خط، از لحاظ قیمتی سفارش Limit، از لحاظ زمانی بدون محدودیت (شامل Day،Date و Open ) میباشد.
اصطلاحا سفارش محدود یعنی در حجم معین و در قیمت مشخص یا بهتراز آن.
- محدودیت در حجم سفارش:
محدودیت اعمال شده برای خرید و فروش در هر معامله به گونهای است که نباید میزان مبلغ سفارش خرید کمتر از یک میلیون ریال باشد.
- محدودیت در زمان معاملات:
الف- ساعت ورود سفارش از ابتدای زمان مجاز ورود سفارشات یعنی 8:30 در سامانه معاملاتی لغایت ساعت 12:30 میباشد.
ب- سفارشات با اعتبار روزانه مشتریان برخط باید بلافاصله پس از اتمام ساعت معاملات ساعت 12:30 توسط سیستم نرم افزاری برخط، حذف گردد.
- محدودیت در عرضههای خاص:
الف) مشتریان معاملات بر خط در زمان حراج نمادهای بازگشایی شده امکان ورود سفارش با رعایت محدودیتهای قیمتی سفارش را دارند.
عرضههای خاص شامل عرضه اولیه و گشایش نماد میباشد که با مکانیزم حراج انجام میشود. مشتریان در عرضههای حراج امکان قرار دادن قیمت بهتر از بهترین قیمت بازار را ندارند.
ب) بورس یا فرابورس باید سهمیه مجزایی را برای هر مشتری معاملات بر خط در کلیه عرضههای اولیه تعیین نمایند. لازم به ذکر است که در روزهای عرضه اولیه قیمت و تعداد سهام اختصاص داده شده تنها توسط ناظر بازار در قسمت پیامهای صفحه معاملات بر خط مشخص میشود. مشتریان معاملات بر خط میتوانند با رعایت محدودیت حجم معامله مشتری برخط به میزان سهمیه تعیین شده، در عرضههای اولیه اقدام به خرید نمایند.
همه کاربران برخط میتوانند در رقابت برای خرید سهم عرضه اولیه شرکت کنند. بر این اساس پیش از شروع رقابت، سقف قابل رقابت برای هر مشتری به اطلاع کاربران برخط رسانده میشود و پس از شروع رقابت، کاربران میتوانند تا سقف تعیین شده سفارش خرید سهم عرضه اولیه وارد سیستم نمایند.
ج) مشتریان برخط حق رقابت و انجام معامله عمده را ندارند.
- محدودیتهای قیمتی سفارش:
الف) درصد تفاوت مجاز قیمت سفارش با دامنه مظنه بازار صرفاً درخصوص ورود سفارش در زمان حراج بازگشایی و عرضه اولیه به شرح زیر اعمال میگردد:
1- قیمت سفارش خرید مشتری معاملات برخط نمیتواند بیشتر از بهترین مظنه خرید بازار باشد.
2- قیمت سفارش فروش مشتری معاملات برخط نمیتواند کمتر از بهترین مظنه فروش بازار باشد.
3- درصورتیکه سفارش خرید یا فروشی در زمان ورود سفارش مشتری وجود نداشته باشد، محدودیت مذکور اعمال نمیشود.
همانگونه که در مورد 4 گفته شد، مشتریان در عرضههای حراج امکان قرار دادن قیمت بهتر از بهترین قیمت بازار را ندارند.
ب) درصد تفاوت مجاز قیمت سفارش با آخرین قیمت معامله:
1- درصورتی که ارزش سفارش خرید وارده کوچکتر از یک میلیون ریال باشد، درخواست به خطا برخورد کرده و انجام نمیگردد.
2- درصورتیکه معاملهای در روز جاری انجام نشده باشد، مبنای قیمت آخرین معامله، قیمت پایانی روز قبل است.
سیستم وضعیت، ارتباط من را به حالت "ارتباط قطع میباشد" نشان میدهد، مشکل چیست؟
ابتدا اطمینان حاصل کنید ارتباط اینترنتی شما برقرار است. سپس تاریخ و زمان سیستم خود را به روز نمایید.
در صورتی که بعد از انجام مراحل فوق ارتباط شما با سایت برقرار نشد، با مرکز پشتیبانی معاملات برخط بورس بهگزین تماس برقرار کنید.
از چه آدرس برای ورود به سایت استفاده کنیم؟
جهت ورود به سامانه معاملات برخط از یکی از آدرسهای زیر استفاده کنید:
با کدام یک از بانکها میتوانم بدون انتقال وجه به کارگزاری، مستقیم از حساب بانکی خود خرید کنم؟
هر یک از مشتریان کارگزاری بورس بهگزین میتوانند با دریافت معرفینامه از کارگزاری و مراجعه به یکی از شعب بانک ملت نسبت به معرفی حساب مورد نظر جهت برداشت مستقیم وجه اقدام کنند.
این امکان از طریق بانک سامان بدون نیاز به کارگزاری و تنها با انتخاب از طریق سایت اینترنتی بانک سامان (نت بانک)، فراهم میباشد.
هنگام Refresh کردن سیستم در سامانه معاملاتی سرعت سیستم کند میشود و گاهاً نیاز به ورود مجدد به سامانه است. مشکل چیست؟
کافی است به جای استفاده از گزینه Refresh یا کلید F5، از منوی سهام بخش معاملات برخط را انتخاب کنید.
مقداری از سقف خرید من بلوکه شده است. دلیل این امر چیست؟
این حالت زمانی اتفاق میافتد که شما درخواست خرید معتبر تا لغو انجام دادهاید. مشتریان محترم باید دقت داشته باشند اگر سفارشی در حالت معتبر تا لغو قرار داده شود و نماد مورد درخواست بنا به هر دلیلی متوقف شود تا زمان بازگشایی مجدد نماد مبلغ مورد نظر به حالت بلوک بوده و مشتری به هیچ وجه نمیتواند درخواست خود را لغو کند.
چرا نمیتوانم اطلاعات خود را مشاهده کنم؟
این اتفاق معمولا زمانی روی میدهد که حافظه مرورگر شما پر شده است. لطفا تاریخچه مرور گر خود را پاک کنید.
“+Ctrl5F” کلید میانبر پاک کردن تاریخچه در اکثر مرورگرها میباشد.
بعد از افزایش سرمایه نماد مورد نظر را نمیتوانم معامله کنم؟
معمولا بعد از افزایش سرمایه به دلیل ثبت مجدد اطلاعات در سایت سپردهگذاری مرکزی باتوجه به ماهیت شرکت افزایش سرمایه دهنده، ممکن است چندروز تا چند ماه به طول بیانجامد. حالت دیگر به علت تغییر ناظر سهم به سپردهگذاری میباشد که در این حالت با مراجعه به کارگزاری مجددا میتوانید ناظر خود را تغییر دهید